Το σχολείο μας

Προγράμματα που καλύπτουν κάθε ηλικιακό σταθμό των παιδιών

Παιδαγωγικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες σε κάθε ηλικία

Στον παιδικό στάθμό ΤΟΜ-ΤΟΜ, στην Ηλιούπολη, φροντίζουμε βρέφη και νήπια ηλικίας από 3 μηνών έως και 6 ετών, με σεβασμό και γονικά πρότυπα!
Το έμπειρο και άριστα καταρτισμένο προσωπικό μας -πτυχιούχοι νηπιαγωγοί και βρεφοκόμοι- συμβάλλουν στη σταδιακή ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών, με τρόπο επιστημονικό και προσεγμένο.
Image
Image

Τα τμήματά μας

Βρεφικό
0%
Μεταβρεφικό
0%
Προνηπιακό Μικρό
0%
Προνηπιακό Μεγάλο
0%
Νηπιαγωγείο
0%

ΒΡΕΦΙΚΟ 2 - 20 μηνών

Προσφέρουμε στα βρέφη ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον, με μεγάλη φροντίδα στην υγιεινή και την καθαριότητα. Ενεργοποιούμε την αισθητηριακή ανάπτυξη του μωρού σας όσο είναι ξύπνιο, μέσω της μουσικοκινητικής, του παιχνιδιού και της διάδρασης, ενώ διασφαλίζουμε την ξεκούραση και την ηρεμία του κατά τις ώρες ύπνου. Είναι προτεραιότητά μας να ενεργοποιούμε τις βιολογικές και συναισθηματικές ανάγκες τους και αυτό θα το αντιληφθείτε με μία επίσκεψη στους ηλιόλουστους & άνετους χώρους του σχολείου μας.

ΜΕΤΑΒΡΕΦΙΚΟ 2 - 3 ετών

Απασχολούμε τα μικρά μας ενεργοποιώντας την περιέργεια και την ανακάλυψη, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε την αίσθηση της ομαδικότητας και του σεβασμού. Μαθαίνουμε στα παιδιά συμπεριφορές κατά το φαγητό ενώ στον ευρύχωρο χώρο παιχνιδιού, εντός και εκτός του σχολείου μας, παίζουν ασταμάτητα σε ελεύθερες ή προγραμματισμένες δραστηριότητες, μαθαίνουν, ακούν παραμύθια, τραγουδούν και χορεύουν. Σε αυτή την ηλικία, και εφόσον το επιθυμούν παιδιά και γονείς, μπορούν να ξεκινήσουν αθλητικές δραστηριότητες και μαθήματα κολύμβησης.

ΠΡΟΝΗΠΙΑΚΟ ΜΙΚΡΟ 3 - 4 ετών

Εκτός από το παιχνίδι, ελεύθερο & εκπαιδευτικό, τις μουσικοκινητικές ασχολίες και τις ομαδικές δραστηριότητες, ενεργοποιούμε πιο εντατικά τις αθλητικές ενασχολήσεις και το κολύμπι. Εισάγουμε σταδιακά και επιλεκτικά τα αγγλικά στη ρουτίνα των παιδιών μέσα από το παιχνίδι, διατηρώντας την προτεραιότητα των Ελληνικών. Η Μουσική παιδεία υποστηρίζεται από πτυχιούχο δασκάλα μουσικό, που μαθαίνει τραγούδια στα παιδιά με συνοδεία αρμόνιου & κιθάρας. Η διάδραση σε ομάδες και η συνεργασία θεμελιώνονται ως έννοιες και αποκτούν νέο νόημα για τα παιδιά.

ΠΡΟΝΗΠΙO * 4 - 5 ετών

(*Υποχρεωτική Εκπαίδευση)

Οι δραστηριότητες ενισχύονται, ενώ η συζήτηση και συνεννόηση με τα παιδιά αλλάζει επίπεδο. Στηρίζουμε την προσωπικότητά τους και προωθούμε την άποψη, την κρίση και τις αποφάσεις τους, ώστε να αρχίσουν να προετοιμάζονται για το Νηπιαγωγείο. Ξεκινούν οι προγραφικές δεξιότητες, ενώ δουλεύουμε για την ανάπτυξη της φαντασίας τους. Καλλιεργούμε τις δεξιότητές τους και τα μυούμε στη δύναμη της ψυχαγωγίας.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ *

(*Υποχρεωτική Εκπαίδευση)

Τα παιδιά μας στα πλαίσια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης είναι εφοδιασμένα και έτοιμα για το Δημοτικό σχολείο. Η προετοιμασία τους είναι βασισμένη στο  Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών (Δ.Ε.Π.Π.Σ.). Ασχολούμαστε με προμαθητικές έννοιες, προχωρούμε σε ασκήσεις πρώτης γραφής, καθώς και στην προανάγνωση.  Προωθούμε την διαφοροποιημένη διδασκαλία βάζοντας στόχους ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες των παιδιών.
Ενισχύονται οι εικαστικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν, ενώ η εκμάθηση πραγματοποιείται μέσω της μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες.

ΤΟΜ-ΤΟΜ, ο κόσμος των παιδιών…

Πρότυπο Κέντρο Βρεφών – Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο (Ηλιούπολη)

Εδώ καλλιεργούμε την προσωπικότητα & το πνεύμα κάθε παιδιού ξεχωριστά, ενισχύοντας τον προσωπικό χώρο μέσα στον οποίο θα μεγαλώνει & θα εξελίσσεται.